Mat og ernæring

Spiseforstyrrelser

Spiseforstyrrelser handler ofte dypest sett egentlig om noe annet enn selve maten. Første møte starter med å etablere kontakt og tillit, og vi gjør en kartlegging for å etablere en felles forståelse av bakgrunnsbildet. Hva vi setter i gang av grep i hvilken rekkefølge, kommer helt an på hvert menneske og hver situasjon. Kanskje går det lang tid før vi begynner å snakke om mat, og kanskje gjør vi det med en gang.

Fordøyelsesplager

Fordøyelsesplager er i dag et relativt vanlig problem hos mange. Utfordringene handler ofte om en kombinasjon av matintoleranser, bakteriesammensetning, sopp, kosthold, betennelser og stress. Når de rette undersøkelsene og grepene gjøres i rett rekkefølge, er vår erfaring at det nesten alltid går an å få orden på fordøyelsen. På en måte som kan vare livet ut.

Vektreduksjon

Vår ambisjon er at en vektnedgang skal være en varig endring, med nye ønskede vaner. Dette er mulig å oppnå uten å bli treningsnarkoman eller kostholdsfanatiker. Det oppnås gjennom hverdagslige praktiske endringer for å få orden på blant annet bevegelse, overspising, feilernæring, blodsukker, fordøyelse og eventuelle stressfaktorer.

Matintoleranser

De siste årene er stadig flere plaget med matintoleranser, særlig for gluten og melk. Vår erfaring er at mange matintoleranser og reaksjoner på mat kan dempes eller forsvinne helt med rette tiltak. Matintoleranser sier noe om hva immunforsvaret ditt reagerer på akkurat nå, og er en del av et helhetsbilde som også består av fordøyelse, stress, betennelser og andre helseproblemer.

Mat som kilde til energi

Vi hjelper deg med å finne et kosthold som gir deg langsiktig energi. Mat skal fungere praktisk i din hverdag, og sammen finner vi noe som passer for deg. For noen kan det være ønskelig å inkludere kosttilskudd, og vi setter sammen en pakke tilpasset deg og ditt behov.

Mat som kilde til ren og vital hud

Vår erfaring er at endring av kosthold og bedring av fordøyelsen kan gi bedre hud. En god utredningstime danner utgangspunkt for å finne ut hva vi kan sette i gang for å hjelpe akkurat deg.

Legetime

En legetime med Thomas varer 60 minutter, og første time handler om å få full oversikt over hele helsesituasjonen din. Ofte vil også ernæringsterapeut og kommunikolog Steinar Kroksæter være med på første time, for å få et så helt og klart tverrfaglig inntrykk som vi kan helt fra starten. Vi vil bli kjent med hvem du er, ikke bare hvilket helseproblem du har.

Thomas er kommunikolog, og gjennom det en konstruktiv og god samtalepartner knyttet til å håndtere sammensatte utfordringer i livet. Han har store kunnskaper om urte- og ernæringsmedisin, og har utdannet seg innen funksjonellmedisin i USA. Sjamanisme og urfolks tilnærming til helse og liv er også noe som Thomas har fordypet seg i.

I 13 år var nevrodiagnostikk hans hovedgeskjeft. På Klinikk5029 jobber Thomas med nevromotorisk trening og stimulering som grep for å skape endring i koordinasjon, tanke og adferdsmønstre.

De nødvendige blod- og hormonprøver som helsevesenet tilbyr samt medisiner er også i verktøykassen når det trengs.

Stoffskifteproblematikk

Stoffskifte er et felt Thomas har fordypet seg spesielt i. Her er det ingen fasiter, bare individuelle varianter og løsninger.

Nøkkelgrep for oss i behandling av dette er:
  • Ta utvidede blod og hormonprøver gjennom Fürst og hormonlabben på Aker sykehus.
  • Finne en medisinløsning tilpasset akkurat deg. Dette er individuelt!
  • Jobbe med stressmestring. Få roet ned kroppen og hodet. Lære å si nei. Få ned omsetning av stresshormoner. Les mer om dette på nettsidene her under ”sortering og kommunikasjon”.
  • Få orden på fordøyelsen. En STOR andel av omdanningen til T3 skal foregå her, dersom riktige tarmbakterier er tilstede. En tarm i uorden legger også til rette for et immunforsvar ut av kontroll. Dette kan være en avgjørende faktor når det er utslag på antiTPO eller antiTBG på prøvene, og dermed en autoimmun komponent i bildet.
  • Involvere naprapaten og massøren hvis vi mistenker at manuellmedisinske grep trengs.
  • Få tilbake kontrollen på egen kropp og eget liv, og kunne fylle livet med meningsfullhet.
  • Kort oppsummert: En tverrfaglig innsats fra Klinikk5029, designet for akkurat deg.

Bestill time her

Våre artikler

FOMO - Fear of missing out!

For noen år tilbake hadde jeg en sorteringstime med en ung kvinne som ulykksalig meddelte at hun hadde veldig sterk FOMO. Jeg hadde aldri hørt uttrykket før, og den unge kvinnen lærte villig vekk hva FOMO var for noe

Hva er sorteringsarbeid på Klinikk5029?

Sorteringstime kaller vi timer der vi hovedsakelig snakker sammen. Noen bruker ordet samtaleterapi. Det foregår imidlertid mye mer enn samtale i disse timene.

Ny tjeneste på 5029

Vi på 5029 er stolte av å presentere vårt unike tilbud: radiologisk utredning med for eksempel MR-diagnostikk kombinert med naprapatbehandling!

Parterapi og sexologi med Sunna

På Klinikk5029 ønsker vi å unngå at våre kunder kommer igjen og igjen med det samme, eller ny variant av det samme helseproblemet.

Dette er 5029

På Klinikk5029 ønsker vi å unngå at våre kunder kommer igjen og igjen med det samme, eller ny variant av det samme helseproblemet.

Vekk fra deg og inn til meg

En røff guide for bedre selvkontakt
Ordet «selvkontakt» hos 5029 innebærer økt tilknytning og klarhet til egen indre opplevelse...

Læringsutvikling hos Klinikk 5029

Klinikk 5029 på Jessheim tilbyr hjelp innen lese, regne og konsentrasjonsvansker. Jeg som jobber med dette har utgangspunkt i min utdanning som kommunikolog. Jeg bryr meg lite om diagnoser...

Christinas Fastfood presenterer: 5029Knekkebrødet

Velkommen til Christinas Fastfood

En røff guide for trygg og effektiv uttøying av muskler

Det finnes mengder av metoder og teknikker for uttøying. En av disse er PNF. Det står for proprioseptiv nevromuskulær fasilitering. Denne teknikken benytter seg av en nevrologisk refleks...