Dette er perfekt mengde til å dekke ett bakepapir i ovnen.
1 dl Linfrø
1 dl Sesam frø
1 dl Chia frø
1 dl Solsikke kjerner
1 dl Gresskar kjerner
1 dl Valnøtter
1 dl Hasselnøtter
1 ts Himalaya salt
La linfrø bløtlegges noen (2) timer i vann så de blir litt "gele aktig". Tøm så linfrøene oppi en tynnmasket sil og skyll av med rennende vann. Linfrøene skal være bindemiddelet i deigen.
Finhakk gresskarkjerner og nøtter.
Bland alt sammen.
Tilsett vann til røren får en passe bløt konsistens. Rør det lett sammen. Det er lettere å smøre massen utover bakepapir hvis det er litt flytende. Jo bløtere deigen er, jo lengre steketid trengs. Åpne stekeovnsdøren av og til gjennom stekingen for å slippe ut damp.
Stek i 15-20 min på 200 grader varmluft.
Ta deretter ut brettet og lag delelinje i ønsket størrelse med en kniv eller lignende.
Stek så videre på 150 grader varmluft i ca 15 min.
Ta så ut brettet og fjern bakepapiret.
Stek videre på 100 grader varmluft til de er så sprø som du ønsker. (Ca 10-20 minutter. Kommer an på hvor bløt deigen var i utgangspunktet.)
Lykke til!
Comments