top of page
5029 logo

5029Knekkebrødet

  • Forfatterens bilde: Christina Karlsson
    Christina Karlsson
  • 11. juni 2024
  • 1 min lesing

Oppdatert: 12. juni 2024


En kvinnelig hånd som stabler sunne egenlagde knekkebrød på en talerken
Christinas knekkebrød

Dette er perfekt mengde til å dekke ett bakepapir i ovnen.

  • 1 dl Linfrø

  • 1 dl Sesam frø

  • 1 dl Chia frø

  • 1 dl Solsikke kjerner

  • 1 dl Gresskar kjerner

  • 1 dl Valnøtter

  • 1 dl Hasselnøtter

  • 1 ts Himalaya salt


  1. La linfrø bløtlegges noen (2) timer i vann så de blir litt "gele aktig". Tøm så linfrøene oppi en tynnmasket sil og skyll av med rennende vann. Linfrøene skal være bindemiddelet i deigen.

  2. Finhakk gresskarkjerner og nøtter.

  3. Bland alt sammen.

  4. Tilsett vann til røren får en passe bløt konsistens. Rør det lett sammen. Det er lettere å smøre massen utover bakepapir hvis det er litt flytende. Jo bløtere deigen er, jo lengre steketid trengs. Åpne stekeovnsdøren av og til gjennom stekingen for å slippe ut damp.

  5. Stek i 15-20 min på 200 grader varmluft.

  6. Ta deretter ut brettet og lag delelinje i ønsket størrelse med en kniv eller lignende.

  7. Stek så videre på 150 grader varmluft i ca 15 min.

  8. Ta så ut brettet og fjern bakepapiret.

  9. Stek videre på 100 grader varmluft til de er så sprø som du ønsker. (Ca 10-20 minutter. Kommer an på hvor bløt deigen var i utgangspunktet.)


Lykke til!

Comments


Commenting on this post isn't available anymore. Contact the site owner for more info.
bottom of page